Een overlijden in de familie is een heftige aangelegenheid. Niet alleen krijg je te maken met al het verdriet dat op je afkomt. Je zult ook veel zaken moeten regelen. Dat begint al met het inschakelen van de uitvaartverzorger en het regelen van de uitvaart, de kist, de kaarten en alles wat er nog meer bij komt kijken. TIjd om bij te komen is er daarna vaak niet, je moet je ook nog richten op de woningontruiming na overlijden. Een woningontruiming na overlijden moet in veel gevallen al heel snel. Je krijgt niet echt de tijd om op adem te komen. Door een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen, gun je jezelf wat rust.

Woningontruiming na overlijden uitbesteden: dat is een goed idee!

Je kunt de woningontruiming na overlijden van een familielid of andere naaste zelf oppakken, maar de kans is groot dat je al snel niet meer weet wat je moet met al die spullen. Sommige spullen zijn dierbaar voor je, van andere spullen weet je dat ze dierbaar waren voor de overledene. Sommige spullen zijn zwaar en bijna niet te tillen, andere spullen zijn beschadigd of zeer verouderd. Wat moet jij ermee? Wanneer je een bedrijf inschakelt dat de woningontruiming na overlijden voor jou oppakt, wil dat niet zeggen dat alles in de container belandt.

Dierbare spullen hou je zelf

Dat spreekt voor zicht. Dat kan om waardevolle spullen, maar ook om spullen waarvan je weet dat je familielid eraan was gehecht. Denk dan aan een verzameling of bepaalde kledingstukken. Voor het bedrijf dat de woningontruiming na overlijden gaat beginnen kun je een ronde door het huis maken om te bepalen wat jij zelf wilt houden. De rest wordt geregeld door het gespecialiseerde bedrijf. Je hoeft je hier verder geen zorgen over te maken. Een deel van de spullen zal direct naar de stort gaan, een ander deel zal worden opgekocht door een opkoper of naar een kringloopwinkel worden gebracht.

Snelheid is van belang

Een woningontruiming na overlijden moet, over het algemeen, snel gebeuren. Dit geldt vooral voor huurhuizen en kamers in een verzorgingshuis. Maar ook een koophuis zal leeggeruimd moeten worden. Een extra hypotheek is vaak niet op te brengen voor de erfgenamen. Het voordeel van een gespecialiseerd bedrijf in woningontruiming is dat zij zeer snel kunnen acteren. Al met een paar dagen is het huis weer zoals het ooit was. Leeg, schoon en met alle gaten in de muren gevuld. Dat is dan ook afgerond.