Als je een tuin hebt, dan wil je daar wel van kunnen genieten. Natuurlijk kun je er zelf tegels inleggen en bloempotten neerzetten, maar wordt het dan een fijne tuin? Voor de aanleg tuin is het misschien een beter idee om een professional in te schakelen. Deze professional weet alles van aanleg tuin en kan je adviseren over de verschillende mogelijkheden voor het inrichten van je tuin. Denk dan niet alleen aan een terras en een tuinpad, maar ook aan een veranda aluminium of een speeltoestel voor de kinderen. Een professional weet welke planten goed zullen gedijen in jouw tuin. Door rekening te houden met de wind en de stand van de zon zullen planten het langer en mooier doen dan wanneer jij zelf zomaar iets neerzet.

De aanleg tuin heeft heel wat voeten in aarde

De aanleg tuin is meer dan even wat planten in de grond zetten, het terrasmeubilair neerzetten en gaan zitten. Nee, bij de aanleg tuin moet met veel meer zaken rekening worden gehouden. Om te beginnen de tuingrond. Is de aarde in de tuin nog van goede kwaliteit of moet deze worden afgegraven en vervangen door nieuwe tuinaarde? En dan is er nog het probleem van de afwatering. Een aanleg tuin moet er ook voor zorgen dat het hemelwater goed weg kan komen. Planten die met hun wortels in het water blijven staan, doen het meestal niet zo goed. Tenzij het natuurlijk waterplanten in een vijver zijn.

Een ontwerp op maat, speciaal voor jouw tuin

Iedere tuin is net weer even anders, ook als het om achtertuinen bij een rijtjeshuis gaat. De schaduwen zijn net even anders, de afmetingen kunnen net wat verschillen en de wind heeft, om de een of andere reden, op de ene tuin meer vat dan op de andere tuin. Een aanleg tuin begint dan ook met een ontwerp op maat dat speciaal voor jouw tuin is gemaakt.

Laat ook het onderhoud aan de professional over

Wanneer de aanleg tuin eenmaal klaar is, begint het genieten. Je ziet dat de planten goed aanslaan en dat ze gaan groeien. Dat is allemaal mooi, maar die planten moeten wel binnen de perken worden gehouden. Daarom is het belangrijk dat ook het onderhoud van de tuin goed geregeld is. Degene die jouw tuin aangelegd heeft, weet precies waar er gesnoeid moet worden en waar planten wel en niet horen. Het onderhoud van de tuin aan deze professional overlaten is dan ook een goed idee.