Als je een beetje de neiging hebt om geld te verdienen, heb je waarschijnlijk talloze dingen onderzocht en geprobeerd. Niets was het helemaal voor jou en alles vond je maar saai en raar. Dit is anders geworden toen je traden bent tegengekomen. Je hebt online mensen gezien die hier heel succesvol in zijn geworden en laten zien dat ze de markt perfect begrijpen. Je ziet alle succes, alle glorie en de beloning van het harde werken. Je wil dit ook wel een kans geven. Je bent klaar om een poging te gaan wagen, maar voordat je je voetjes voorzichtig aan in het water steekt willen we je een beetje voorbereiden. We willen je vertellen over een aantal dingen die je zult moeten begrijpen voordat je een succesvolle trader kunt worden. Wat die dingen zijn, dat lees je hieronder. 

Belang van de broker

Allereerst de broker. Wat is de broker eigenlijk? De broker kun je zien als een soort bank. Het is een middleman die verschillende geldstromen samenbrengt. Bij de broker, een online platform in vrijwel alle gevallen, kun je handelen op de specifieke instrumenten die je op het oog hebt. Het maakt niet zoveel uit welke instrumenten dat zijn voor nu. De broker is waar je je geld stort, waar je grafieken en dergelijke kunt gaan bekijken en waar je uiteindelijk aan- en verkopen kunt gaan doen. Market orders, limit orders, short gaan, een long inzetten, orderflow bekijken en ga zo maar door. Een voorbeeld van een broker is MeXeM. Kijk eens naar een MeXeM reviews als je benieuwd bent naar alle voor- en nadelen. 

Het proces

We hebben het net al even genoemd; je hebt op internet mensen gezien die hier heel succesvol mee zijn geworden. De dikke auto’s, mooie huizen en exclusieve vakanties; het staat je allemaal wel aan. Heel begrijpelijk, maar je moet je goed beseffen dat dit niet alles is. Er gaat heel veel hard werken in voordat je hier komt. Je zult jarenlang boeken moeten lezen, filmpjes moeten kijken, je eigen ‘edge’ moeten vinden, een plan opstellen, je hieraan houden, je beseffen dat verliezen er af en toe bij hoort en ga zo verder. Doe je dit niet, dan ben je gedoemd om te falen. 90% van de traders verliest zijn of haar geld en hier wil je niet bij horen. Wil je bij de 10% horen? Dan moet je doen wat die 90% niet gedaan heeft; enorm hard werken.