Wanneer je protein shakes gaat kopen heb je keuze uit een paar soorten. De meest bekende shake waar je eiwitten uit kunt halen zijn de whey shakes. Wanneer er kaas wordt geproduceerd komt dit vrij. Er zijn binnen whey ook nog soorten, whey isolaat, whey concentraat en whey hydrolisaat. Wanneer je op zoek bent naar een hoge concentratie aan eiwit is de isolaat vorm het beste om in te nemen. Het bevat minder vet en lactose en is een stuk zuiverder dan de andere vormen. De gehydrolyseerde vorm wordt vaker gekozen door sporters omdat deze veel makkelijker te verteren is. 

Plantaardige shakes voor bewuste keuzes

Naast de whey opties die je hebt, kun je ook andere vormen proteine kopen om je voedingsstoffen binnen te krijgen. Er zijn veel plantaardige opties verkrijgbaar met pure of gemengde eiwitten. Een veelgekozen soort is kikkererwten, soja of rijst. Wanneer je minder dierlijke producten wilt binnen krijgen is dit een goede, vervangende manier om toch alles binnen te krijgen. Maar als je toch wat afwisseling wilt om niet snel verveeld te raken kun je ook van te voren een kleine maaltijd of snack voor jezelf maken. Ook is mealpreppen iets wat nu vaak wordt gedaan om tijd te besparen, veel mensen die een druk schema hebben gaan op de zondag een hele week aan eten koken en dit opdelen in kleine bakjes wat de koelkast of vriezer ingaat. Dan hoef je je heel de week geen druk te maken om zowel dagelijks boodschappen doen, koken en rekening houden met gezond eten. Want als je alles voorbereid moet je wel gezond eten, anders moet je alles weggooien wat erg zonde is. Daarnaast is het een leuke uitdaging om creatief bezig te zijn met eten en nieuwe recepten te bedenken wanneer je er een hele dag voor uittrekt. Vaak bespaar je ook geld.

Houdt je voedingspatroon op orde

Wanneer je regelmatig sport of beweegt en je voeding bijhoudt, kun je het je af en toe permitteren om iets ongezonds te eten. Balans is hierbij enorm belangrijk, wanneer jij iedere dag ongezond, bewerkt voedsel eet zul je hier op zowel op korte- als op lange termijn gezondheidsklachten van krijgen. Je zult vaak eerst zien dat je conditie van je huid enorm achteruit gaat, maar ook je nagels en je haar. Daarna zal er vaak gewichtstoename bij komen kijken wat resulteert in langblijvende, vervelende aandoeningen of ziektes die moeilijker zijn uit te wijken. Daarom is bewustwording van wat je eet essentieel.