Je hebt niet alle wijsheid in pacht. Soms moet je iets weten over een bepaald onderwerp en dan heb je een beetje hulp nodig. Wij willen je die hulp graag bieden en gaan dit dan ook doen in deze blog. In het specifiek hebben we het dan over informatie over spaanplaten. Dit materiaal, of product, vind je overal zonder dat de meeste mensen dit doorhebben. Wij willen daar verandering in brengen. We willen dat spaanplaat de aandacht krijgt die het verdient en daarom gaan we je er wat over vertellen. Als je klaar bent om hier allerlei informatie over tot je te nemen, dan nemen we je graag mee! 

Soorten

Als we kijken naar spaanplaat, dan merken we dat hier veel op lijkt. Spaanplaat is een vorm van hout, maar bijvoorbeeld OSB lijkt hier erg op. Een OSB plaat is daarentegen beter bestand tegen vocht en daarom zien we veel OSB interieur. Toch is een spaanplaat ook niet misselijk. Een spaanplaat is namelijk licht, zeer sterk en relatief goedkoop. Je hebt allerlei soorten weer binnen de spaanplaten die ook veel toepassingen hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar gemelamineerd spaanplaat kleuren. Dit wordt veel verwerkt in interieurs omdat dit sterk, gekleurd en makkelijk te verwerken is. 

Hoe gebruik je het?

Wat nu als we je vertellen dat je spaanplaat, OSB, MDF; wat het ook is, allemaal zelf kunt gebruiken? Ook als je geen Handige Harry bent is dit heel eenvoudig. Zo kun je er je eigen meubels mee maken. Je krijgt hiermee een hele unieke uitstraling, niemand heeft dezelfde meubels als jij die hebt staan in je woonkamer. Daarnaast kun je helemaal iets maken dat past bij je interieur en bij je ruimte. Maatwerk in de meubelindustrie is normaal gesproken vrij duur, maar dat is nu dus verleden tijd. Hoe fijn is dat? Je kunt het gebruiken en zelf zagen, maar dan moet je wel het juiste materiaal gebruiken. Een hardmetalen zaag met een nauwkeurige verstandig is nodig, anders krijg je veel houtsplinters. 

Waar kun je het kopen?

Omdat spaanplaat en alle soorten die hier op lijken heel populair zijn geworden de afgelopen jaren vanwege de vele toepassingen, kun je het heel makkelijk aanschaffen. Vroeger kon men dit alleen nog kopen als zij een bedrijf hadden, nu bestel je dit makkelijk online en bevindt het zich vrijwel altijd binnen enkele dagen op je deurmat. Lekker makkelijk!